Kulturë

Teatri Kombëtar dy vjet pa drejtor, dështon edhe konkursi i radhës

Prej janarit të vitit 2020, Teatri Kombëtar i Kosovës nuk ka drejtor të përgjithshëm. Dy nga katër kandidatët kanë dalë se nuk i plotësojnë kriteret e përcaktuara me konkurs

Ministria e Kulturës po mbush dy vjet prej kur nuk po mund të gjejë drejtor të përgjithshëm për Teatrin Kombëtar të Kosovës. Ka dështuar ta bëjë këtë edhe me konkursin e fundit, i dyti për dy vjet. Kësaj radhe dy nga katër kandidatët kanë dalë se nuk i plotësojnë kriteret e përcaktuara me konkurs.

 

Ministria e Kulturës po mbush dy vjet prej kur nuk po mund të gjejë drejtor të përgjithshëm për Teatrin Kombëtar të Kosovës. Ka dështuar ta bëjë këtë edhe me konkursin e fundit, i dyti për dy vjet. Kësaj radhe dy nga katër kandidatët kanë dalë se nuk i plotësojnë kriteret e përcaktuara me konkurs.

Aktorët Kushtrim Sheremeti dhe Blerim Krasniqi i kanë plotësuar kushtet, përderisa regjisori Kushtrim Mehmeti dhe aktori Xhemail Agaj kanë dalë se nuk i kanë përmbushur kërkesat e konkursit. Për këtë arsye Ministria e Kulturës të martën ka bërë të ditur se konkursi i hapur në tetor është anuluar.