Kulturë

“Zgjoi” gati për kinematë e Australisë dhe Zelandës së Re

“Zgjoi” konsiderohet si një rrëfim që shpalos plagët e thella që lufta e fundit vragoi mbi fate njerëzish, duke shërbyer njëkohësisht si frymëzim për mbijetesë

Prishtinë, 17 janar – Më 24 shkurt në ekranet e kinemasë në Australi dhe Zelandë të Re nis shfaqja e “Zgjoit”. Filmit, nën regji të Blerta Bashollit, që po synon të bëhet i pari nga Kosova i nominuar për çmimin “Oscar”, deri më tani i është konfirmuar se do të shfaqet në 18 kinema në Australi dhe në 6 të tjera në Zelandë të Re. Sipas producenti Yll Uka, kjo është një mundësi që shqiptarët që jetojnë në këto vende të kenë mundësi të shohin rrëfimin për Fahrije Hotin nën interpretimin e aktores Yllka Gashi.

 

Filmit i është konfirmuar se do të shfaqet në 18 kinema në Australi dhe 6 të tjera në Zelandë të Re. Kjo, pos tjerash, është një mundësi që shqiptarët që jetojnë në këto vende të kenë mundësi të shohin rrëfimin për Fahrije Hotin nën interpretimin e aktores Yllka Gashi

Prishtinë, 17 janar – Më 24 shkurt në ekranet e kinemasë në Australi dhe Zelandë të Re nis shfaqja e “Zgjoit”. Filmit, nën regji të Blerta Bashollit, që po synon të bëhet i pari nga Kosova i nominuar për çmimin “Oscar”, deri më tani i është konfirmuar se do të shfaqet në 18 kinema në Australi dhe në 6 të tjera në Zelandë të Re. Sipas producenti Yll Uka, kjo është një mundësi që shqiptarët që jetojnë në këto vende të kenë mundësi të shohin rrëfimin për Fahrije Hotin nën interpretimin e aktores Yllka Gashi.

“Zgjoi” konsiderohet si një rrëfim që shpalos plagët e thella që lufta e fundit vragoi mbi fate njerëzish, duke shërbyer njëkohësisht si frymëzim për mbijetesë. Filmi për të cilin Basholli ka shkruar edhe skenarin është i bazuar në rrëfimin e Fahrie Hotit dhe shpërfaq sfidat e grave në mungesë të burrave si pasojë e luftës së fundit në Kosovë.