Kulturë

New Yorku kthen në Irak artefakte të trafikuara

Dy nga artefaktet e ekspozuara, si pjesë të koleksionit të sekuestruar që iu rikthyen Irakut, janë objekte të tregtuara jashtëligjshëm nga miliarderi Michael Steinhardt
 

Zyrtarë nga Iraku dhe Zyra e Prokurorit të Qarkut në Manhattan u mblodhën për të shënuar riatdhesimin e artefakteve të çmuara që ishin sekuestruar gjatë tregtisë së paligjshme. Dy nga asetet e ekspozuara të martën ishin objekte të blera nga miliarderi Michael Steinhardt: një tas prej ari i shekullit VIII dhe një pllakë fildishi.

Matthew Bogdanos, ndihmësprokuror i Qarkut të Manhattanit, ka thënë se në vitin 2003 pati fatin të ishte në Bagdad menjëherë pasi Muzeu i Irakut ishte plaçkitur.