Kulturë

“Në kërkim të Venerës” testohet edhe para audiencës vendore

“Në kërkim të Venerës”, vë në pikëpyetje sesi është të rritesh në një shtëpi ku jetojnë tri gjenerata, e që për shumë kultura tingëllon si diçka e pamundur

Filmi i gjatë debutues i regjisores Norika Sefa, “Në kërkim të Venerës”, që ndjek jetën e trazuar të një vajze fjalëpak, e cila jeton në një fshat të Kosovës, tani do të shfaqet edhe në kinematë e vendit. Filmi pati një shfaqje speciale të mërkurën mbrëma në “Cineplexx” si paralajmërim se tani është pjesë e repertorit të kinemave në Prishtinë, Prizren e Gjakovë.

 

Përderisa rrugëtimi nëpër festivale vazhdon dhe një vit pas premierës botërore e gjashtë muaj pas asaj vendore, “Në kërkim të Venerës” ka nisur të shfaqet në kinematë e vendit, në Prishtinë, Prizren e Gjakovë. Debutimi i Norika Sefës në metrazh të gjatë, sjell rrëfimin për kontrastet jetësore të tri gjeneratave. Për ekipin, shfaqja para audiencës vendore është testimi përderisa ka ecur mirë nëpër festivale

Filmi i gjatë debutues i regjisores Norika Sefa, “Në kërkim të Venerës”, që ndjek jetën e trazuar të një vajze fjalëpak, e cila jeton në një fshat të Kosovës, tani do të shfaqet edhe në kinematë e vendit. Filmi pati një shfaqje speciale të mërkurën mbrëma në “Cineplexx” si paralajmërim se tani është pjesë e repertorit të kinemave në Prishtinë, Prizren e Gjakovë.

Në një familje tradicionale shqiptare duket mision i zorshëm arritja e pavarësisë. Përplasjet midis gjeneratave janë të pashmangshme. Kështu regjisorja Norika Sefa, nëpërmjet filmit të saj “Në kërkim të Venerës”, vë në pikëpyetje sesi është të rritesh në një shtëpi ku jetojnë tri gjenerata, e që për shumë kultura tingëllon si diçka e pamundur. Sidoqoftë, nga kritikët ky film i metrazhit të gjatë shihet si rrëfim universal. Një reflektim se çfarë do të thotë adoleshenca, një përmbledhje e kërkimit drejt individualitetit.