Kulturë

Piktura që paraqet Krishtin pritet të shitet për 40 milionë dollarë

Piktura është në një koleksion privat familjar që nga viti 1963
 

“Të gjithë e njohin, madje edhe sikur të kenë mësuar shumë pak histori arti, pasi që veprat e tij ‘Primavera’ dhe ‘Birth of Venus’ janë ikona. Ju mund t’i gjeni ato kudo në Firence kur të shkoni për të blerë tasa. Prandaj për të pasur një vepër të tij të qasshme për t’u shitur nga të gjithë është shumë emocionuese dhe e veçantë”, ka thënë Christopher Apostle nga shtëpia e ankandeve “Sotheby” në New York. Sa i përket veprës, ka thënë se ajo është unike në mënyrën si e përshkruan Krishtin

Artisti Sandro Botticelli kishte pikturuar “Njeriun e dhimbjeve” në fund të karrierës së tij, midis viteve 1500-1505. Këto detaje i ka bërë të ditura Christopher Apostle nga shtëpia e ankandeve “Sotheby” në New York. Ai ka treguar se piktura është në një koleksion privat familjar që nga viti 1963. Me daljen e saj në treg, javën e ardhshme, ka treguar se shtëpia e ankandeve “Sotheby” ka vlerësuar se ajo do të shitet për më shumë se 40 milionë dollarë.

Sipas Christopher Apostle, vepra është një nga shitjet kryesore të javës.