Kulturë

Paskal Milo: Me Ibrahim Rugovën, pavarësia e Kosovës zor se do të realizohej

“Ishte ai hezitim konsekuent dhe luftarak i Hashim Thaçit dhe i bashkëpunëtorëve të tij, ajo rezistencë e komandantëve të UÇK-së në terren që e bëri Delegacionin në Rambouillet të ishte më i mobilizuar, më i përgjegjshëm dhe më i kujdesshëm në vendimmarrjen historike që do të bënte”, ka thënë Paskal Milo

Të martën, në ambientet e Institutit Albanologjik të Kosovës, historianët e mbledhur kanë konstatuar se UÇK-ja qe nevojë dhe domosdoshmëri e kohës kur edhe veproi. Në sesionin shkencor të organizuar nga Instituti së bashku me Drejtorinë e Përgjithshme të Arkivave të Shqipërisë dhe Agjencinë Shtetërore të Arkivave të Kosovës, të pranishmit ia kanë atribuuar UÇK-së meritat kryesore të Pavarësisë së Kosovës. “Po të ishte për Ibrahim Rugovën dhe të tjerët që kishin qasjen politike për Kosovën, Pavarësia e Kosovës edhe tani kur flasim vështirë që do të ishte realizuar”, ka thënë historiani e ish-ministër i Punëve të Jashtme i Shqipërisë, Paskal Milo

 

Të martën, në ambientet e Institutit Albanologjik të Kosovës, historianët e mbledhur kanë konstatuar se UÇK-ja qe nevojë dhe domosdoshmëri e kohës kur edhe veproi. Në sesionin shkencor të organizuar nga Instituti së bashku me Drejtorinë e Përgjithshme të Arkivave të Shqipërisë dhe Agjencinë Shtetërore të Arkivave të Kosovës, të pranishmit ia kanë atribuuar UÇK-së meritat kryesore të Pavarësisë së Kosovës. “Po të ishte për Ibrahim Rugovën dhe të tjerët që kishin qasjen politike për Kosovën, Pavarësia e Kosovës edhe tani kur flasim vështirë që do të ishte realizuar”, ka thënë historiani e ish-ministër i Punëve të Jashtme i Shqipërisë, Paskal Milo

Në përvjetorin e vrasjes së familjes Jashari dhe në ditët kur mbahet manifestimi “Epopeja e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës”, historianë nga Kosova dhe Shqipëria janë mbledhur për të shpalosur studime e pikëpamje për UÇK-në.

Të martën, në ambientet e Institutit Albanologjik të Kosovës, historianët e mbledhur kanë konstatuar se UÇK-ja qe nevojë dhe domosdoshmëri e kohës kur edhe veproi. Në sesionin shkencor të organizuar nga Instituti së bashku me Drejtorinë e Përgjithshme të Arkivave të Shqipërisë dhe Agjencinë Shtetërore të Arkivave të Kosovës, të pranishmit ia kanë atribuuar UÇK-së meritat kryesore të Pavarësisë së Kosovës. Sipas historianëve të pranishëm, mosekzistenca e UÇK-së do të çonte në zgjidhje të tjera e jo te mëvetësia e shtetit më të ri në Evropë.