Kulturë

Rreth 400 aplikime për 2.3 milionët e projekteve kulturore dhe të trashëgimisë

“Ne si MKRS jemi në fazën e fundit të publikimit të konkursit ndërkombëtar për dizajnimin e teatrit të operës dhe baletit”, ka thënë ministri i Kulturës, Hajrulla Çeku, në një konferencë për media të hënën

Janë rreth 400 projekte artistike të trashëgimisë kulturore që presin mbështetje nga Ministria e Kulturës. Por, megjithëse thirrja është mbyllur me 22 prill, Ministria e Kulturës ende nuk ka një afat për publikimin e vlerësimeve.

 

Në një konferencë për media, të hënën, pas mbledhjes së Qeverisë, ministri i Kulturës, Hajrulla Çeku, ka folur për disa tema. Ka pasur afat vetëm për nënshkrimin e një marrëveshjeje për kinematografi me Qeverinë e Francës. Ka thënë se janë në vlerësim e sipër të aplikimeve për “Thirrja për projekt-propozimet kulturore 2022 art dhe trashëgimi kulturore”. Ka përmendur konkursin për dizajnimin e teatrit të operës e deri te një marrëveshje me Qeverinë e Izraelit për bashkëpunim në kinematografi

Janë rreth 400 projekte artistike të trashëgimisë kulturore që presin mbështetje nga Ministria e Kulturës. Por, megjithëse thirrja është mbyllur me 22 prill, Ministria e Kulturës ende nuk ka një afat për publikimin e vlerësimeve.

Realisht në një konferencë për media, të hënën, pas mbledhjes së Qeverisë, ministri i Kulturës, Hajrulla Çeku, ka pasur afat vetëm për nënshkrimin e një marrëveshjeje për kinematografi me Qeverinë e Francës. Marrëveshja për bashkëprodhime kinematografike me Francën do të nënshkruhet të shtunën në kuadër të Festivalit të Cannes.