Kulturë

Michelle Gurevich i krijon hapësirë dashurisë në vendin magjik

Performancën e saj me kitarë e ka vazhduar me këngën “First Six Months of Love”, për të kërkuar dashurinë e muajve të parë, para se e vërteta të shpaloset në tërësinë e saj. Me këto vargje, ajo sikur shpreh ndjenjën për lumturinë kalimtare, përderisa me këngën e radhës të titulluar “Friday Night” sikur ka ndjellë ardhjen e dënimit përfundimtar, ani pse ka lënë përshtypjen se është duke vallëzuar me natën verore

Duke manovruar mes retro motiveve madhështore dhe një sinqeriteti befasues, këngët e Michelle Gurevich janë tragjikomike, të drejtuara nga melodia sentimentale dhe të pezulluara në hijeshi. Ajo ndërthur humorin me realizmin e errët në baladat e mjegullta dhe intime të lëvruara me tekste prerëse dhe fataliste. E tillë ka qenë edhe paraqitja e saj në Prizren

 

Duke manovruar mes retro motiveve madhështore dhe një sinqeriteti befasues, këngët e Michelle Gurevich janë tragjikomike, të drejtuara nga melodia sentimentale dhe të pezulluara në hijeshi. Ajo ndërthur humorin me realizmin e errët në baladat e mjegullta dhe intime të lëvruara me tekste prerëse dhe fataliste. E tillë ka qenë edhe paraqitja e saj në Prizren

Kinemaja verore “Lumbardhi” në Prizren ka qenë vendtakimi i audiencës së ardhur nga qytetet e ndryshme shqiptare për të ndjekur koncertin e Michelle Gurevich. Dyert janë hapur në orën 20:00, duke i mundësuar publikut që të çmallen fillimisht me njëri-tjetrin. Me kalimin e minutave, ata gradualisht kanë filluar t’i zënë ulëset. Ndërsa errësira e natës duke zbritur ngadalë ka ndihmuar që të vihet në pah dekori i skenës me drita.

Aty kah ora 21:00, Michelle Gurevich bashkë me tre instrumentistët kanë marrë rrugën drejt skenës. Mirëpo kënga e parë është interpretuar solo nga ana e Gurevich, me ndihmën e kitarës së saj. Kësisoj, koncerti është hapur me këngën “Goodbye My Dictator”, të publikuar së fundmi nga Gurevich, duke krijuar referenca të forta me trashëgiminë e saj dhe situatën aktuale në Ukrainë. Që në vargjet e para, artistja ka bërë të ditur se dashuria nuk fitohet me forcë dhe se e vërteta e gjen rrugën e saj, për të treguar më tej se dëshira e dikujt për të sunduar e ka katranosur të tërën, derisa porosia e saj për të ka qenë: “Mirupafshim diktatori im, mirupafshim” (Goodbye My Dictator, goodbye).