Kulturë

“Heritage Lab” ia kthen shkëlqimin inventarit të ndërtesës ikonike

Ish-ndërtesës së bibliotekës “Hivzi Sulejmani” pritet t’i kthehet shkëlqimi përgjatë edicionit të dhjetë të “Manifesta 14”, dhe jo vetëm. Dhjetë studentë në punëtorinë e ngritur në ish-fabrikën e tjegullave në Prishtinë, përveç kontributit në rijetësimin dhe konstruktimin e mobilieve të bibliotekës, po shprehin kreativitetin në krijimin e mobilieve të reja, qoftë edhe duke ricikluar materialet nga objekti i ish-bibliotekës (Foto: Esad Duraki)

Hapësirave të braktisura të ish-fabrikës së tjegullave në Prishtinë u është kthyer gjallëria pas një kohe të gjatë. Ngjashëm do t’i kthehet edhe ish-ndërtesës së bibliotekës “Hivzi Sulejmani”.

 

Hapësirave të braktisura të ish-fabrikës së tjegullave në Prishtinë u është kthyer gjallëria pas një kohe të gjatë. Ngjashëm do t’i kthehet edhe ish-ndërtesës së bibliotekës “Hivzi Sulejmani”.

Nëpër një hapësirë të ish-Tjegullores janë shpërndarë pjesët e mobilieve të ish-ndërtesës së bibliotekës “Hivzi Sulejmani” që presin të restaurohen e të kthehen prapë në funksion. Anash mureve të objektit ka zënë vend inventari i përfunduar, ndërsa ka vazhduar puna e të studentëve të rinj në restaurimin e mobilieve që presin të marrin pamje më të freskët.