Kulturë

Çesk Zadeja kujtohet si kompozitor frymëzues në përvjetorin e lindjes

Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, ka organizuar një pritje për familjen dhe miqtë e kompozitorit shkodran. Veliaj ka thënë se institucionet vlerësojnë kontributin që kompozitori dha për muzikën dhe artin shqiptar
 

Në kuadër të përvjetorit të 95-të të lindjes, kompozitori Çesk Zadeja është përkujtuar të hënën nga Bashkia e Tiranës. Kryetari i Bashkisë, Erion Veliaj, ka organizuar një pritje për familjen e dhe miqtë e kompozitorit shkodran. Veliaj ka thënë se institucionet vlerësojnë kontributin që kompozitori dha për muzikën dhe artin shqiptar. Zadeja u lind në Shkodër më 8 qershor 1927 dhe vdiq në Romë më 15 gusht 1997.

“Më vjen mirë që këtë vit ia kemi kushtuar profesor Çeskut, që njerëzit të kuptojnë se sot brezi ynë ecën mbi shpatullat e gjigantëve të muzikës sonë, për të shkuar pak më tej. Unë besoj se është edhe një reflektim shumë i madh edhe për ata që nuk janë profesionistë të muzikës, sepse në thelb jeta është një fabul mes atyre që bëjnë muzikë dhe atyre që bëjnë zhurmë”, ka thënë kryetari i Bashkisë, Erion Veliaj. Sipas tij, me muzikë nënkuptohet gjëja e bukur, si të lësh një emër të mirë pavarësisht profesionit që ke, kurse me zhurmë nënkuptohet të pengosh dhe sabotosh pavarësisht profesionit tënd.