Kulturë

“DokuKids” me sfidat e shekullit 21 prej dezinformimit deri te bullizmi

Shkolla verore “DokuKids” është pjesë e projektit “Transformimi Shoqëror Inovativ në Kosovë”, që ka për qëllim promovimin e edukimit digjital në arsim

Me aktivitete praktike dhe argëtuese, nxënësit dhe mësimdhënësit e dhjetë shkollave nga dhjetë komuna të Kosovës në kuadër të shkollës verore “DokuKids”, që po mbahet në Parkun e Inovacionit dhe Trajnimeve në Prizren, po i përforcojnë shkathtësitë e përdorimit të mediave sociale, si dhe të krijimit të videove dhe përmbajtjeve për të adresuar dezinformimin, lajmet e rreme dhe dukuritë e tjera negative.

 

Nxënësit dhe mësimdhënësit nga dhjetë shkolla të ndryshme të Kosovës, në kuadër të shkollës verore “DokuKids”, po i përforcojnë shkathtësitë e përdorimit të mediave sociale, si dhe të krijimit të video- përmbajtjeve për të adresuar dezinformimin, lajmet e rreme dhe dukuritë e tjera negative. Videot e krijuara në këtë shkollë verore do të jenë pjesë e programit të “DokuKids” në kuadër të festivalit “DokuFest”, që sivjet mbahet prej 5 deri më 13 gusht në Prizren

Me aktivitete praktike dhe argëtuese, nxënësit dhe mësimdhënësit e dhjetë shkollave nga dhjetë komuna të Kosovës në kuadër të shkollës verore “DokuKids”, që po mbahet në Parkun e Inovacionit dhe Trajnimeve në Prizren, po i përforcojnë shkathtësitë e përdorimit të mediave sociale, si dhe të krijimit të videove dhe përmbajtjeve për të adresuar dezinformimin, lajmet e rreme dhe dukuritë e tjera negative.

Kjo shkollë verore është pjesë e projektit “Transformimi Shoqëror Inovativ në Kosovë” (KIST), që ka për qëllim promovimin e edukimit digjital në arsim, duke ofruar udhëzime dhe materiale digjitale për shkollat, si dhe aktivitete kulturore e artistike, me synimin e rritjes së pjesëmarrjes aktive të nxënësve në jetën qytetare, adresimin e dezinformimit dhe zhvillimin e të menduarit kritik në përballjen me sfidat e shekullit 21.