Kulturë

“Ëndrra e një nate vere” mbyll edicionin e parë të “Prizrenfest”

“Ëndrra e një nate vere” e trupës durrsake ka ofruar teatër brenda teatrit, me një botë ku ëndrra bëhet zhgjëndërr teksa zhvillohet në kufijtë mes reales dhe fantazisë (Foto: Esad Duraki)

Komedia “Ëndrra e një nate vere” e autorit William Shakespeare, nën regji të Driada Dervishit, e realizuar nga trupa e teatrit “Aleksandër Moisiu” nga Durrësi ka mbyllur edicionin e parë të festivalit ndërkombëtar të teatrit në ambient të hapur – “Prizrenfest”. Vështirësitë për skenën që janë krijuar nga erërat, në platenë e “Dokukinos”, janë kapërcyer me lehtësi nga aktorët me përvojë, të cilët me energjinë e harenë e tyre kanë futur publikun në magjinë e skenave të ndryshme. E tërë shfaqja ka ofruar teatër brenda teatrit, me një botë ku ëndrra bëhet zhgjëndërr teksa zhvillohet në kufijtë mes reales dhe fantazisë.

 

Vështirësitë që janë krijuar nga erërat, në platenë e “Dokukinos”, janë kapërcyer me lehtësi nga aktorët me përvojë të teatrit të Durrësit, të cilët me energjinë e harenë e tyre kanë futur publikun në magjinë e skenave të ndryshme të komedisë “Ëndrra e një nate vere”. Kjo shfaqje ka mbyllur edicionin e parë të “Prizrenfest”, i cili nga organizatorët është vlerësuar si i suksesshëm bazuar në interesimin e publikut

Komedia “Ëndrra e një nate vere” e autorit William Shakespeare, nën regji të Driada Dervishit, e realizuar nga trupa e teatrit “Aleksandër Moisiu” nga Durrësi ka mbyllur edicionin e parë të festivalit ndërkombëtar të teatrit në ambient të hapur – “Prizrenfest”. Vështirësitë për skenën që janë krijuar nga erërat, në platenë e “Dokukinos”, janë kapërcyer me lehtësi nga aktorët me përvojë, të cilët me energjinë e harenë e tyre kanë futur publikun në magjinë e skenave të ndryshme. E tërë shfaqja ka ofruar teatër brenda teatrit, me një botë ku ëndrra bëhet zhgjëndërr teksa zhvillohet në kufijtë mes reales dhe fantazisë.

Kësisoj janë shpalosur tri ngjarjet: përpjekjet dhe përvojat e dy çifteve të dashuruar në një pyll të magjepsur, bota e Mbretit dhe Mbretëreshës së zanave, si dhe një grup zejtarësh amatorë të rëndomtë që përpiqen të vënë në skenë një pjesë të quajtur “Pirami dhe Tisba” për nder të dasmës së Dukës së Athinës. Sipas përshkrimit të dhënë nga organizatorët e festivalit, ky trillim fantastik shekspirian i ndërthurur me elementet e jetës së përditshme dhe një kostumografi e skenografi që sjell botën magjike të zanave dhe situatave plot humor, fton publikun që të reflektojë dhe të shijojë jetën për t’u larguar qoftë dhe për pak nga përditshmëria.