Kulturë

Filmat e shkurtër shqiptarë me histori mbijetese sot dhe dikur

DokuFest - Filma Kombetar
Rrethanat bëjnë që pos shikimit të filmave, bashkëbisedimet të zbërthejnë edhe me atë që është vizualizuar në ekran. Publiku ka mbushur karriget e drejtuara nga ekrani i madh i “DokuFestit” në shfaqjen e filmave shqip

Në platenë e “Doku Kinos” e në “CineMarine” në Prizren janë shfaqur filmat e shkurtër dokumentarë që garojnë në kategorinë “National” në festivalin “DokuFest”.

Hapësirat e hapura të Festivalit kryesisht shfrytëzohen në mbrëmje, e aty janë shfaqur filmat nga Kosova e Shqipëria.

Plateja e “Doku Kinos” ka mbledhur publikun për të parë filmat, e përveç tyre edhe për t’u takuar me regjisorët

 

Në platenë e “Doku Kinos” e në “CineMarine” në Prizren janë shfaqur filmat e shkurtër dokumentarë që garojnë në kategorinë “National” në festivalin “DokuFest”. Hapësirat e hapura të Festivalit kryesisht shfrytëzohen në mbrëmje, e aty janë shfaqur filmat nga Kosova e Shqipëria. Plateja e “Doku Kinos” ka mbledhur publikun për të parë filmat, e përveç tyre edhe për t’u takuar me regjisorët

Plateja e “Doku Kinos” dhe “Cinemarine” kanë qenë në shërbim të shfaqjes së filmave të kategorisë “National”. Esenca e filmave ka të bëjë me mbijetesën ndaj paragjykimeve, rreziqeve, burgut, mërzisë, ikjes nga shtëpia e shpifjeve.

Në platenë e “Doku Kinos” e në “CineMarine” në Prizren janë shfaqur filmat e shkurtër dokumentarë që garojnë në kategorinë “National” në festivalin “DokuFest”. Hapësirat e hapura të Festivalit kryesisht shfrytëzohen në mbrëmje, e aty janë shfaqur filmat nga Kosova e Shqipëria. Plateja e “Doku Kinos” ka mbledhur publikun për të parë filmat, e përveç tyre edhe për t’u takuar me regjisorët.