Kulturë

Galeria dy vjet pa drejtor, konkursi i anuluar pa pasur konflikt interesi

Në konkursin e mbyllur më 4 mars, për drejtor të GKK-së kanë konkurruar Arta Agani, Fehmi Hoxha e Refki Gollopeni. Që të tre i plotësojnë kriteret e konkursit. Sot (e hënë) do të mbahet testi me shkrim për këtë pozitë

Galeria Kombëtare e Kosovës në ditën e parë të gushtit ka mbushur dy vjet që është pa drejtor. Ministria e Kulturës për një kohë të gjatë nuk kishte hapur konkurs për këtë pozitë. Më pas, anulimi i konkursit e zvarritja e konkursit tjetër kanë bërë që institucioni ma i lartë i artit pamor në vend të ngelet pa udhëheqës.

 

Duke pretenduar për të qenë sa më të saktë, zyrtarët e Ministrisë së Kulturës ia kanë huq kur kanë vendosur ta anulojnë konkursin për drejtor të Galerisë Kombëtare të Kosovës. Në janar konkursi qe anuluar me pretendimin se mund të ketë konflikt interesi, dhe ish-drejtoresha e këtij institucioni, Arta Agani, nuk e mori pozitën edhe për një mandat. Galeria Kombëtare e Kosovës në ditën e parë të gushtit ka mbushur dy vjet që është pa drejtor. Ministria e Kulturës për një kohë të gjatë nuk kishte hapur konkurs për këtë pozitë

Galeria Kombëtare e Kosovës në ditën e parë të gushtit ka mbushur dy vjet që është pa drejtor. Ministria e Kulturës për një kohë të gjatë nuk kishte hapur konkurs për këtë pozitë. Më pas, anulimi i konkursit e zvarritja e konkursit tjetër kanë bërë që institucioni ma i lartë i artit pamor në vend të ngelet pa udhëheqës.

Duke pretenduar për të qenë sa më të saktë, zyrtarët e Ministrisë së Kulturë ia kanë huq kur kanë vendosur ta anulojnë konkursin për drejtor të Galerisë Kombëtare të Kosovës. Në janar konkursi qe anuluar me pretendimin se mund të ketë konflikt interesi, dhe ish-drejtoresha e këtij institucioni, Arta Agani, nuk e mori pozitën edhe për një mandat. Pasi u vlerësua nga juria, MKRS-ja para se ta publikojë emrin e saj si kandidate fituese, vendosi të tjerrë procesin: konstatoi mundësi të konfliktit të interesit. Tash GKK-ja ka mbushur dy vjet që është pa drejtor.