Kulturë

Riformimi i Tiranës me kulla boshe

Banorët vendas kanë bërë shaka se ndërsa Rama kultivon një pamje të moshuar-shtetari – korniza e tij 6 me 6 dhe mjekra e rritur duke i dhënë atij një pamje gjithnjë e më shumë të stilit të Skënderbeut – ndërtesa në formë koke mund të përfundojë më shumë si një monument i qëndrueshëm për artistin-politik, i cili riformësoi kryeqytetin, duke vështruar përgjithmonë vizionin e tij të kullave boshe
 

Heroi kombëtar i Shqipërisë, Skënderbeu, ka krijuar familjaritet prej kohësh me prani në rrugët dhe sheshet e vendit. Mbreti luftëtar i njohur si Dragoi i Shqipërisë, kundërshtari i osmanëve, është prezent në monumente dhe relieve të shumta, me shtatin e tij madhështor dhe sytë e zjarrtë që ruanin territorin për të cilin ai luftoi në shekullin e 15-të.

Tani fytyra e tij do të duket më e madhe se kurrë mbi kryeqytetin. Ndërtimi i një blloku apartamentesh, zyrash dhe dyqanesh me lartësi prej 85 metrash ka nisur në qendër të Tiranës, i projektuar në formën e kokës së Skënderbeut. Imazhet e projektit përshkruajnë një kullë të bardhë të rrethuar me ballkone që valëzohen brenda dhe jashtë për të formuar një përafrim të tipareve të heroit, duke e ngulitur profilin e tij përgjithmonë në horizont në beton dhe në xham.