Kulturë

Veprat e Rushdies si luftë për sulmet ndaj fjalës së lirë

Salman Rushdie në Toronto, Kanada/ 2012
 

Aktet e terrorit, krimet e urrejtjes si sulmi ndaj autorit britaniko-indian, Salman Rushdie, synojnë të frikësojnë njerëzit dhe t’i heshtin kritikat. Ata përpiqen t’i tregojnë botës se ata që shprehen lirisht mund edhe të vriten dhe të censurojnë autorët dhe figurat kulturore për të shmangur dëmtimet e mundshme.

Në muajin maj, me rastin e Javës së Lirisë së Shprehjes, Rushdie kishte thënë: “Liria e shprehjes është ajo liri e nga e cila varen të gjitha liritë e tjera”.