Kulturë

Aktivistët për klimën, me protestë te skulptura ikonike e Vatikanit

“Si dëshmitarë të një krize të injoruar për dekada, ne kemi zgjedhur të tërheqim vëmendje me mesazhin tonë, duke iu afruar figurës së Laocoon, shikuesit që pësoi shtypje ekstreme për përpjekjen për të paralajmëruar qytetarët për katastrofën e afërt”, ka thënë një aktivist i paidentifikuar nga “Gjenerata e fundit” në njoftimin për media
 

Dy protestues nga organizata italiane e aktivizmit për klimën “Ultima Generazione” (Gjenerata e fundit) kanë ngjitur veten pas një skulpture të në Vatikan, sipas një njoftimi për media nga kjo organizatë.

Rreth orës 10:30, dy protestues – një grua 26-vjeçare e quajtur Laura dhe një burrë tjetër i paidentifikuar - së bashku me disa reporterë, kanë hyrë në muzetë e Vatikanit, ku aktivistët u ngjitën në bazën e skulpturës “Laocoon dhe të bijtë”.