Kulturë

Filmat shqiptarë kryesojnë listën e fituesve në Tetovë

 

Në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit në Tetovë – “ODA”, filmat shqiptarë kryesojnë listën e çmimeve kryesore. Nga Kosova “Vera andrron detin”, i regjisores Kaltrina Krasniqi, është fitues i trefishtë: ka marrë Çmimin për filmin më të mirë në kategorinë “Cine Ballkan Panorama”, që është kategoria kryesore, si dhe ato për aktoren më të mirë (Teuta Ajdini-Jegeni) dhe aktorin më të mirë (Refet Abazi). Në po këtë kategori, “Në kërkim të Venerës”, i Norika Sefës, ka marrë Çmimin për skenarin më të mirë.

për filmin më të mirë të shkurtër e mori “Ka me kalu”, nën regji të Flonja Kodhelit, ku në rol kryesor luan Ilire Vinca, e atë për kontribut artistik, “Sisterhood”, nën regji të Dina Dumës.