Kulturë

Muzeu i Nënë Terezës në Prizren ende pa letra

Përderisa ekspozita e përhershme tashmë është hapur për vizitorë, Muzeu i Nënë Terezës në Prizren pret statutin

Përderisa ekspozita është hapur tash e një javë, objekti ku ajo zë vend ende nuk është inauguruar si muze i Nënë Terezës. Për këtë duhet statut i veçantë dhe duhet të zgjidhet midis Komunës së Prizrenit dhe Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sporteve. Projekti për institucionin muzeor ka një histori mbi dhjetëvjeçare zvarritjesh

 

Përderisa ekspozita është hapur tash e një javë, objekti ku ajo zë vend ende nuk është inauguruar si muze i Nënë Terezës. Për këtë duhet statut i veçantë dhe duhet të zgjidhet midis Komunës së Prizrenit dhe Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sporteve. Projekti për institucionin muzeor ka një histori mbi dhjetëvjeçare zvarritjesh

Dyert e Muzeut në Prizren janë hapur në ditën e pestë të shtatorit për ekspozitën që synon të informojë publikun lidhur me jetën dhe veprën e murgeshës, bamirëses dhe të shenjtës Nënë Tereza. Por vetë ndërtesa ende nuk është inauguruar si muze. Një gjë e tillë, sipas profesionistëve nga “Trashëgimia Kulturore pa Kufij” (CHwB – Kosova) kërkon statut të veçantë, dhe se një gjë e tillë duhet të zgjidhet midis Komunës së Prizrenit dhe Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sporteve.

“Ndërtesa ende si muze nuk është përuruar, për shkak se duhet statut i veçantë për ta shndërruar një objekt në muze. Për momentin është vetëm kjo ekspozitë... Përndryshe si pronë i përket Komunës së Prizrenit, ndërsa është ndërtuar prej Ministrisë së Kulturës, kështu që për afatet e tyre nuk jam e informuar, por po besoj që duhet të krijohet një grup për të marrë një vendim të tillë”, ka bërë të ditur Edona Rugova nga CHwB-Kosova, në ditën e hapjes së ekspozitës dedikuar Nënë Terezës.