Kulturë

“Vera andrron detin” me guximin e gruas në “PriFestin” dedikues

Pas rrugëtimit në disa festivale botërore, që nisi vjet Festivalin e Filmit në Venecie, ku u dha premiere botërore, “Vera andrron detin” është dhënë premierë vendore në hapjen e “PriFestit”, të martën mbrëma
 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

Guximi i gruas, është e përbashkëta e filmit me të cilin është hapur dhe ceremonisë solemne e “PriFestit”, që sivjet i dedikohet themelueses së Festivalit, aktivistes Vjosa Berisha. Në njërën anë është kujtuar producentja që kontribuoi shumë për t’i promovuar kinematografët vendorë e po ashtu për t’i lidhur me botën, e me “Vera andrron detin” është bërë thirrje për barazi midis njerëzve

Me imazhet e themelueses e drejtueses së 13 edicioneve paraprake në pikat kyçe të hapësirës, “PriFest” ka shtruar tapetin e kuq për ngjarjet e sivjetme. Festivali më i madh i filmit të gjatë artistik në vend edhe sivjet bën bashkë kinematografë vendorë e të huaj në rrugëtimin gjashtëditor.

Përderisa sivjet mbahet edhe si shenjë e përkujtimit për themeluesen, Vjosa Berisha e cila vdiq në qershor të këtij viti, “PriFest” është hapur me rrëfimin e një gruaje tjetër. Atë të Verës që nëpërmjet filmit “Vera andrron detin” sjell historinë e një gruaje që përballet me pabarazi. Në njërën anë është kujtuar producentja e aktivistja e artit që kontribuoi shumë për t’i promovuar kinematografët vendorë e po ashtu për t’i lidhur me botën, e në anën tjetër po nëpërmjet një filmi është bërë thirrje për barazi midis njerëzve.