Kulturë

Filharmonia në Izmir të Turqisë me vepra botërore e shqiptare

Koncerti nën dirigjimin e Gridi Krajës do të nisë me interpretimin e uverturës “Coriolan” nga Ludwig van Beethoven dhe koncertin për piano në A-mol nga Robert Schumann me soliste, pianisten e mirënjohur turke, Yeşim Gökalp. Ndërsa pjesa e dytë e koncertit për publikun do të sjellë një panoramë të muzikës simfonike shqiptare
 

Orkestra e Filharmonisë së Kosovës, të dielën do të prezantohet me koncert në Izmir, në Sallën e Madhe të Qendrës Prestigjioze të Artit, “Ahmed Adnan”. Filharmonia është mysafire e Festivalit të 16-të Ballkanik të Kulturës dhe Valleve Tradicionale në Izmir

Orkestra Filharmonisë së Kosovës të dielën do të mbajë koncert në një prej festivaleve të njohura të Turqisë. Institucioni më i lartë i muzikës klasike në vend, pos veprave botërore, para audiencës do të prezantohet edhe me krijime vendore.

Orkestra të dielën do të prezantohet me koncert në Izmir, në Sallën e Madhe të Qendrës Prestigjioze të Artit, “Ahmed Adnan”. Filharmonia është mysafire e Festivalit të 16-të Ballkanik të Kulturës dhe Valleve Tradicionale në Izmir.