Kulturë

Hilary Mantel – mbretëresha e letërsisë angleze e këtij shekulli

Kur u pyet nga “Financial Times” në fillim të këtij muaji nëse ajo besonte në një jetë të përtejme, Hilary Mantel kishte pohuar, por se nuk mund ta imagjinonte se si mund të funksiononte. “Megjithatë, universi nuk është i kufizuar nga ajo që unë mund të imagjinoj”, kishte thënë ajo
 

Mantel u konsiderua si një nga romancieret më të mëdha të gjuhës angleze të këtij shekulli, duke fituar dy herë çmimin “Booker”, për “Wolf Hall” dhe vazhdimin e tij, “Bring Up the Bodies”. “Ajo pa dhe ndjeu gjëra që ne të vdekshmit e zakonshëm nuk arrinim t’i shihnim”, është njëri prej cilësimeve për të. Mandel vdiq të enjten në moshën 70-vjeçare

Si shkrimtarja më me peshë e kohëve të sotme, mbretëreshë e letërsisë është cilësuar Hilary Mantel në ditëvdekjen e saj. Ajo vdiq të enjten në moshën 70-vjeçare.

“Ajo pa dhe ndjeu gjëra që ne të vdekshmit e zakonshëm nuk arrinim t’i shihnim”, ka thënë për Hilary Matel agjenti i saj.