Kulturë

Ministria e Kulturës i liston si punë të kryera edhe nismat pa projekte

Ministria e Kulturës ka bërë bashkë 108 nisma, projekte, udhëzime administrative, rregullore e ndërhyrje infrastrukturore duke i paraqitur si punë të qeverisjes 18-muajshe (Foto: Driton Paçarada / KOHA)

“Raport i shkurtër i disa prej punëve kryesore për 18 muaj” titullohet dokumenti që ka shpërndarë Ministria e Kulturës, ku figurojnë shumë synime për të cilat nuk ka as projekt në letër, ndërsa puna praktike për ato nisma nuk dihet se kur do të fillojë. Kapitulli i tretë i raportit titullohet “Konkurs ndërkombëtar për dizajn të Teatrit të Operës dhe Baletit”. Por, në sqarimet që jepen poshtë tij menjëherë merret vesh se konkursi nuk ekziston ende. “Së shpejti do të hapet konkursi ndërkombëtar për hartim të projektit të Teatrit të Operës dhe Baletit”, shkruhet në sqarim

 

“Raport i shkurtër i disa prej punëve kryesore për 18 muaj” titullohet dokumenti që ka shpërndarë Ministria e Kulturës, ku figurojnë shumë synime për të cilat nuk ka as projekt në letër, ndërsa puna praktike për ato nisma nuk dihet se kur do të fillojë. Kapitulli i tretë i raportit titullohet “Konkurs ndërkombëtar për dizajn të Teatrit të Operës dhe Baletit”. Por, në sqarimet që jepen poshtë tij menjëherë merret vesh se konkursi nuk ekziston ende. “Së shpejti do të hapet konkursi ndërkombëtar për hartim të projektit të Teatrit të Operës dhe Baletit”, shkruhet në sqarim

Ministria e Kulturës ka hartuar një raport, të cilin e ka shpërndarë duke renditur “punët kryesore” për 18 muaj. Janë renditur fiks 108 kapituj nëpërmjet të cilëve janë shpalosur arritjet e institucionit më të lartë kulturor në vend. Por, në atë që është titulluar “Raport i shkurtër i disa prej punëve kryesore për 18 muaj” figurojnë shumë synime për të cilat nuk ka as projekt në letër, ndërsa puna praktike për ato nisma nuk dihet se kur do të fillojë.

Kapitulli i tretë i raportit nga gjithsej 108 titullohet “Konkurs ndërkombëtar për dizajn të Teatrit të Operës dhe Baletit”. Por, në sqarimet që jepen poshtë tij menjëherë merret vesh se konkursi nuk ekziston ende. “Teatri i Operës dhe Baletit do të ndërtohet sipas të gjitha standardeve dhe kritereve ndërkombëtare. Së shpejti do të hapet konkursi ndërkombëtar për hartim të projektit të Teatrit të Operës dhe Baletit”, shkruhet në sqarim. Në fund të prillit të sivjetmë Kuvendi i Komunës së Prishtinës ka vendosur që një pjesë e hapësirës prapa Pallatit të Rinisë dhe Sporteve të ndahet për teatrin e operës dhe baletit. Kësisoj, pas më shumë se një dekade ka ndërruar hapësira për ndërtimin e këtij objekti pasi u shpenzuan mbi një milion euro për një projekt e lokacion tjetër.