Kulturë

Muralet e zbuluara në Indi hedhin dritë mbi kulturën budiste

Ekipi dokumentoi rreth 65 milje katrore midis majit dhe qershorit, duke shënuar të parën nga gërmimet e tilla që nga viti 1938. Po ashtu u zbuluan 26 tempuj, 26 shpella, dy tempuj të llojit të hapësirave për murgjit e djegur dhe 46 skulptura, disa prej të cilave përshkruajnë hyjnitë hindu
 

(Art News) – Një rrjet shpellash, tempujsh dhe strukturash të lashta budiste janë zbuluar nga Agjencia Arkeologjike e Indisë në rezervatin pyjor “Bandhavgarh”, shtëpia e një popullate të rrezikuar në mënyrë kritike në Bengali. Ekipi gjeti gjithashtu mbishkrime në disa nga sistemet më të vjetra të shkrimit të Azisë Jugore, si “Brahmi”, “Shankhalipi” dhe “Nagari”.

Në një deklaratë, Agjencia ka treguar se gjetjet kanë shtuar një “kapitull të ri në historinë e Baghelkhand”, emri për rajonet verilindore të Madhya Pradesh dhe Uttar Pradesh në Indinë qendrore.