Kulturë

Dashuria lufton frikën në skenë teatri

E kaluara e errët çon në rezerva e mosbesim ndaj ndjenjës për të dashur. Mirëpo kjo e fundit mbizotëron ndaj frikës, e cila ofron shpresë për të ardhmen. Krejt historia – tërësi skenike e shfaqjes “Deni dhe Deti i Thellë i Kaltër” ka shënuar ditën e dytë të Festivalit të Teatrove në Ferizaj

Dy karaktere projektojnë para publikut përditshmërinë e kohëve të sotme mes dhunës, çmendurisë, urrejtjes dhe dashurisë. Krejt fillon nga takimi spontan i dy personave të gjinive të kundërta që simpatinë e kurorëzojnë me martesë. E kaluara e errët çon në rezerva e mosbesim ndaj ndjenjës për të dashur. Mirëpo kjo e fundit mbizotëron ndaj frikës e cila ofron shpresë për të ardhmen. Krejt historia – tërësi skenike e shfaqjes “Deni dhe Deti i Thellë i Kaltër”, ka shënuar ditën e dytë të Festivalit të Teatrove në Ferizaj.

 

Në ditën e dytë të Festivalit të Teatrove në Ferizaj është dhënë shfaqja “Deni dhe Deti i Thellë i Kaltër” me autor amerikanin John Patrick Shanley dhe nën drejtim të regjisores maqedonase-bullgare Ana Bateva. Liridona Shehu, që luan karakterin e Robertës, dhe Alban Krasniqi, në rolin e Denit, kanë transmetuar diversitet ndjenjash brenda një ore lojë në teatër

Dy karaktere projektojnë para publikut përditshmërinë e kohëve të sotme mes dhunës, çmendurisë, urrejtjes dhe dashurisë. Krejt fillon nga takimi spontan i dy personave të gjinive të kundërta që simpatinë e kurorëzojnë me martesë. E kaluara e errët çon në rezerva e mosbesim ndaj ndjenjës për të dashur. Mirëpo kjo e fundit mbizotëron ndaj frikës e cila ofron shpresë për të ardhmen. Krejt historia – tërësi skenike e shfaqjes “Deni dhe Deti i Thellë i Kaltër”, ka shënuar ditën e dytë të Festivalit të Teatrove në Ferizaj.

Dritat që “veshin” hapësirën në oborrin e Teatrit e disa të tjera shumëngjyrëshe tek hapësira e rezervuar për koncerte, i sjellin ngrohtësi ambientit në mbrëmjet e freskëta të fillimvjeshtës në qytet. Kioska me mbishkrimin “biletaria” është pikërisht hapësira ku sigurohen “çelësat” e mundësisë për të qenë spektator i shfaqjes. Tashmë është bërë e njohur edhe arsyeja për mbledhjet e njerëzve, bisedat, të qeshurat e ngazëllimi në fytyrat e secilit. Kalimtarët e rastit shpesh vendosin të ndryshojnë destinacionin për t’ia mësyrë të sigurojnë biletat e mbetura. Vetë teatri “Adriana” në Ferizaj bëhet sinonim i Festivalit të Teatrove kur për një javë të plotë mirëpret dashamirët e artit, përkatësisht të shfaqjeve teatrale.