Kulturë

Panairi i Botimeve Albanologjike – dritare botimesh të tri institucioneve

Holli i Institutit Albanologjik të Prishtinës të martën është shndërruar në hapësirë ekspozuese të librit, në edicionin e parë të Panairit të Botimeve Albanologjike
 

Janë tri institucione nga Prishtina, Tirana e Shkupi që janë bërë tok, në prezantimin rezultateve të tyre shkencore, nëpërmjet botimeve të prezantuara në të parin Panair të Botimeve Albanologjike, i hapur të martën në kryeqytet. Vjen si nismë për të hapur dritare të re të botimeve albanologjike, shteg projektesh e aktivitetesh të përbashkëta

Janë nëntëdhjetenjë vëllime që Instituti Albanologjik i Prishtinës ka arritur t’i botojë në tre vjetët e fundit, pavarësisht pengesave dhe vështirësive që ka shkaktuar pandemia COVID-19. Këto vepra kanë strukturë të ndryshme nga njëra-tjetra, përfshirë revista shkencore, monografi, përmbledhje materialesh albanologjike, përmbledhje punimesh studimore, fjalorë, si dhe kompletin e veprave të profesor Anton Çettës.

Të gjitha këto së bashku edhe me botimet e fundit të Akademisë së Studimeve Albanologjike të Tiranës dhe Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve të Shkupit janë ekspozuar në hollin e Institutit Albanologjik të Prishtinës, në edicionin e parë të Panairit të Botimeve Albanologjike, nismë e këtyre tri institucioneve.