Kulturë

“Bota është grua” bashkon fotografitë e shkrepura në 74 shtete

Sipas përshkrimit që u ka bërë fotografive vetë autorja, ajo sjell fenomene që nxjerrin në pah kushtet në të cilat gjysma e popullsisë femërore të planetit është e detyruar të jetojë
Sipas përshkrimit që u ka bërë fotografive vetë autorja, ajo sjell fenomene që nxjerrin në pah kushtet në të cilat gjysma e popullsisë femërore të planetit është e detyruar të jetojë
 

Janë imazhet e grave nga 74 vende të ndryshme të botës që bashkohen në bibliotekën e qytetit të Korçës, “Thimi Mitko”. Qyteti lindor shqiptar është streha e radhës e ekspozitës së fotografive të mjeshtres greke Athina Perka. Artistja ka bredhur gjithandej duke përjetësuar imazhe të grave nëpër botë.

Kryetari i Bashkisë së Korçës, Sotiraq Filo, derisa ka folur për këtë ekspozitë u ka bërë thirrje banorëve dhe vizitorëve të qytetit që të frekuentojnë sallën ku është hapur ekspozita.