Kulturë

Rikrijohet atelieja e piktorit që mori nam pas vdekjes

Dhoma është ajo ku Eric Tucker, një artist praktikisht i panjohur deri në vdekjen e tij në vitin 2018, por që nga ajo kohë në krahasim me LS Lowry pikturonte njerëz në pijetore dhe në rrugë, duke bërë thashetheme, duke lexuar, duke pirë duhan e duke luajtur letra, është rikrijuar në një galeri
 

Është dhoma e rrëmujshme e dikurshme e një shtëpie të Këshillit të qytetit në Warrington: zjarri i gazit i vendosur në një kabinet të mbuluar me pllaka, me ballë prej xhamave që strehon gjëra të çmuara: këpucë të vendosura nën një karrige, revista dhe libra të grumbulluara. Në mes një hapësirë për të punuar të rrethuar me tuba boje dhe kavanoza me furça.

Dhoma është ajo ku Eric Tucker, një artist praktikisht i panjohur deri në vdekjen e tij në vitin 2018, por që nga ajo kohë në krahasim me LS Lowry, pikturonte njerëz në pijetore dhe në rrugë, duke bërë thashetheme, duke lexuar, duke pirë duhan e duke luajtur letra.