Kulturë

“Ethnically Plugged” kthehet për rijetësim të melodive shqipe

 

“Ethnically Plugged” e kishin quajtur projektin e tyre para 18 vjetëve disa artistë që ishin bashkuar për të bërë atë që dinë më së miri: muzikë. Që në fillim, kumti ishte i qartë se burim do të kishin meloditë e vjetra shqipe.

Për detyrë kishin marrë që atyre t’u jepnin një ngjyrim krejtësisht tjetër. Muzika e tyre ishte e bazuar në përpunimin e muzikës tradicionale shqipe me instrumente të ndryshme dhe me anim nga jazz/fusion. Me të parën kishin goditur. Luan Macula e Ilir Tolaj në kitarë, Edon Ramadani në piano dhe Teoman Ukça në bateri kishin marrë vëmendjen e publikut dhe kësisoj, “Ethnically Plugged” u bë një ndër koncertet televizive me të shikuara. E gjithë kjo magji muzikore ishte bartur edhe në CD. Me dhjetëra të tilla ishin shitur më pas bashkë me të përditshmen “Koha Ditore”. Kështu, anëtarët e grupit “Ethnically Plugged”, duke dashur ta nderojnë trashëgiminë e suksesin e kaluar, i kanë hyrë punës për të sjellë sërish një koncert.