Kulturë

Montazheri i hiteve filmike të Kosovës

“Një montazh i mirë është një film i mirë”, thotë Enis Saraçi
“Një montazh i mirë është një film i mirë”, thotë Enis Saraçi
 

Rëndom emri i tij del diku në fund të filmit te titrat dhe viteve të fundit është i pashmangshëm kur bëhet fjalë për filmat e Kosovës që bënë histori. Enis Saraçi qëndron në piedestalin e montazherëve në vend, dyert i ka hapur edhe për vëmendje ndërkombëtare. “Unë punoj për t’i shërbyer tregimit dhe sipas tregimit gjej edhe stilin e duhur. Mendoj që jam më shumë montazher intuitiv dhe ndoshta ndjeshmëria dhe ritmi e karakterizojnë më së shumti punën time”, thotë Saraçi

Montazheri është njëri prej kontribuuesve me të mëdhenj në suksesin e një filmi. Është fati i tyre – i dikujt që ka rol esencial në pjesët estetike dhe teknike të krijimit të filmit – të rrijë larg vëmendjes së publikut shpesh edhe kritikëve. Për montazherin nga Kosova, Enis Saraçi, kjo nuk vlen.

Emri i tij qëndron në piedestalin e montazherëve në vend, dyert i ka hapur edhe për vëmendje ndërkombëtare.