Kulturë

Arkeologët besojnë se kanë zbuluar mumien më të vjetër deri më sot

Eshtrat u gjetën mes një grupi varresh që datojnë në shekullin V dhe VI para erës sonë, në fund të një boshti pranë Piramidës së Hapit në Saqqara. Ekspertët thonë se mumia, e cila ishte në një sarkofag gëlqeror që është mbyllur me llaç, mund të jetë 4300-vjeçare
 

(ArtNews) – Në një varr afër Kajros, arkeologët kanë zbuluar atë që disa besojnë se është mumia më e vjetër dhe më e plotë që është zbuluar ndonjëherë në Egjipt.

Eshtrat u gjetën mes një grupi varresh që datojnë në shekullin V dhe VI para erës sonë, në fund të një boshti pranë Piramidës së Hapit në Saqqara. Ekspertët thonë se mumia, e cila ishte në një sarkofag gëlqeror që është mbyllur me llaç, mund të jetë 4300-vjeçare.