Kulturë

Shteti francez nis gjyqin për pikturën 1.5 milionëshe të gjetur në Kiev

“Le Port de La Rochelle” e Paul Signac u mor nga një muze në vitin 2018 dhe u gjet një vit më vonë nga policia e Keivit gjatë një bastisjeje që nuk lidhej me rastin
“Le Port de La Rochelle” e Paul Signac u mor nga një muze në vitin 2018 dhe u gjet një vit më vonë nga policia e Keivit gjatë një bastisjeje që nuk lidhej me rastin
 

Një burrë ukrainas ka dalë në gjyq në Francë i akuzuar për organizimin e vjedhjes së një pikture prej 1.5 milionë eurosh të gjetur në një shtëpi në Kiev një vit pasi ajo u zhduk nga një muze në Nancy.

Vepra “Le Port de La Rochelle” e Paul Signac u zhduk nga “Musée de Beaux-Arts” në Nancyn e Francës verilindore në vitin 2018.