Kulturë

Salman Rushdie s’merr pjesë në promovimin e romanit të tij të parë pas sulmit

Salman Rushdie
 

Shkrimtari i njohur Salman Rushdie nuk do të jetë i pranishëm në promovimin e “Victory City”, librit të tij të parë pas sulmit të gushtit të vitit të kaluar, ka konfirmuar agjenti i tij. Rushdie shkroi “Victory City” para se të sulmohej në Institutin Chautauqua në New York. Prej lëndimeve, ai humbi njërin sy dhe iu paralizua njëra dorë. Ky është libri i tij i parë që atëherë.

“Shëndeti i Salman Rushdie po përmirësohet pas sulmit të pesë muajve më parë, por ai nuk do të jetë i pranishëm në promovimin e romanit të tij të ri”, ka konfirmuar agjenti i tij, Andrew Wylie.