Kulturë

Bullgarët promovojnë traditën në festivalin e maskave

Festivali i maskave është mbajtur në Bullgari për të shënuar fundin e dimrit. Njerëzit u mblodhën me kostume plot ngjyra për të shmangur syrin e keq në festivalin Surva (Foto: AP)
 

Është shumëngjyrësh, i zhurmshëm dhe me traditë shekullore. Ky është Festivali Surva në rajonin e Pernikut, ngjarja më e vjetër e maskaradës në Bullgari. Pas një pauze trivjeçare për shkak të pandemisë, janë rikthyer interpretuesit e njohur si Kukeri.

Vallet e tyre supozohet të dëbojnë shpirtrat e këqij dhe të festojnë fundin simbolik të dimrit.