Kulturë

Muzika rock në Kosovë po rilind, 20 grupe të reja në dy vjet

Në anketimin ishin përfshirë 2 mijë të rinj në Prishtinë dhe prej tyre 23 për qind ishin deklaruar se dëgjojnë më së shumti muzikën rock
 

“Gjatë viteve të fundit muzika rock në Kosovë është duke e përjetuar një rilindje. Numri i grupeve aktive në Kosovë ka rritje rekorde e po ashtu edhe interesimi i audiencës. Sidomos tek të rinjtë kjo rritje është në masë të madhe dhe me perspektivë të qartë për rritje të mëtutjeshme. Këtë e dëshmojnë edhe festivalet e shumta të muzikës rock, të mbushura me publik, që organizohen gjatë tërë vitit në Kosovë”, shkruhet në njoftimin e qendrës “Defy Them” në Prishtinë, e cila është e përqendruar në muzikën alternative, punk, rock dhe metal

Njëzet rock bende të reja janë formuar dy vjetët e fundit sipas gjetjeve të hulumtimit të qendrës së muzikës alternative “Defy Them”. Në anketimin ishin përfshirë 2 mijë të rinj në Prishtinë dhe prej tyre 23 për qind ishin deklaruar se dëgjojnë më së shumti muzikën rock. Sipas anketës së tyre, numri i grupeve të reja është më i madh se kurrë më parë, ku ato të formuara dy vjetët e fundit po regjistrojnë këngët në tri qendra të rock muzikës. Vetë numri i këtyre qendrave është vlerësuar si dëshmi e interesimit të madh të të rinjve për këtë zhanër.

“Gjatë viteve të fundit muzika rock në Kosovë është duke e përjetuar një rilindje. Numri i grupeve aktive në Kosovë ka rritje rekorde e po ashtu edhe interesimi i audiencës. Sidomos tek të rinjtë kjo rritje është në masë të madhe dhe me perspektivë të qartë për rritje të mëtutjeshme. Këtë e dëshmojnë edhe festivalet e shumta të muzikës rock, të mbushura me publik e që organizohen gjatë tërë vitit në Kosovë”, shkruhet në njoftimin e qendrës “Defy Them” në Prishtinë, e cila është e përqendruar në muzikën alternative, punk, rock dhe metal. Sipas kësaj Qendre, në dy vitet e fundit në kryeqytet janë formuar 20 grupe dhe janë duke ushtruar e incizuar në 3 qendra të rock muzikës.