Kulturë

“Virgjëresha shqiptare” në pushtimin e kinemave gjermane

Rina Krasniqi në rolin e Luanës në filmin “Virgjëresha shqiptare”
 

Ndonëse ka gati dy vjet prej premierës botërore, “Virgjëresha shqiptare”, nën regji të Bujar Alimanit, tash ka nisur rrugëtimin nëpër ekranet e mëdha. Stacioni i radhës – Gjermania. Prej kësaj jave do të jetë në disa qytete, e Kölni ka qenë një test i kaluar me sukses. “Sa herë që e shfaqim filmin tonë, edhe nëpër festivale ndërkombëtare, edhe në premiera ekskluzive, është gjithmonë një ndjenjë shumë, shumë e veçantë…”, ka thënë aktorja në rolin kryesor, Rina Krasniqi

Pas sukseseve dhe pjesëmarrjes nëpër një sërë festivalesh të njohura ndërkombëtare, prej së enjtes të kësaj jave, filmi nën regji të Bujar Alimanit, “Virgjëresha shqiptare”, do të nisë rrugëtimin nëpër kinematë gjermane. Në një format të dubluar, filmi pritet të shfaqet edhe në njërin prej kanaleve më të njohura televizive “ZDF”.

Një test para audiencës në Gjermani, qe premiera gjermane në Köln, ku jeton edhe një numër i madh i shqiptarëve. Filmi i cili në gjermanisht mori titullin “Luanas schwur” në ditën dytë të shkurtit mbushi plot sallën e “Cinenovas”, ndërsa tash në itinerar ka kinematë e disa prej qyteteve më të njohura e më të mëdha gjermane, përfshirë Stutgartin, Münchenin, Ulmin, Bonnin, Dusseldorfin, Heidelbergun, Nurenbergun e të tjerë.