Kulturë

Gara e fotografisë së ushqimit tradicional për eksplorimin e kulturës shqiptare

Fotografi të formateve të ndryshme, por që pikë të përbashkët kanë kulinarinë shqiptare, po grumbullohen në adresë të grupit “Wikimedianët e Gjuhës Shqipe”
 

Nëpërmjet organizimit të “Wikimedianëve të Gjuhës Shqipe”, fotografitë do të shërbejnë për promovimin e kulturës shqiptare të gatimit në botë. “Depoja digjitale” e grupit është shfrytëzuar për ilustrimin e teksteve të tyre që promovojnë kulturën shqiptare me fotografi. Të këtij soji kishin organizuar për peizazhet e natyrës dhe monumentet historike e në rend janë ato të ushqimeve, ku prioritet është shpërndarja sa më e madhe e tyre

Gara e fotografisë së ushqimit tradicional shqiptar shpërblen imazhet më të mira të ushqimeve. Nëpërmjet organizimit të “Wikimedianëve të Gjuhës Shqipe”, fotografitë do të shërbejnë për promovimin e kulturës shqiptare të gatimit në botë. “Depoja digjitale” e grupit është shfrytëzuar për ilustrimin e teksteve të tyre që promovojnë kulturën shqiptare me fotografi. Të këtij soji kishin organizuar për peizazhet e natyrës dhe monumentet historike e në rend janë ato të ushqimeve, ku prioritet është shpërndarja sa më e madhe e tyre.

Fotografitë shpesh shëtisin atraksionet e natyrës e të kulturës shqiptare në botë. Kur këto imazhe kanë depërtuar përtej kufijve, manifestim i fuqisë së fotografisë shpesh kanë qenë artikujt në mediat prestigjioze në botë. Dëshmi e fundit ka qenë ai i “The Guardian”, ku “peizazhet spektakolare” të Shqipërisë ilustrohen me fotografi e zënë hapësirë të veçantë krahas përshkrimit të tyre. Në përgjithësi, fotografia është përjetësim i momentit dhe shpesh zgjon nostalgjinë nëpërmjet imazheve permanente që projektojnë. Në kohët e sotme vjen edhe si fakt i padiskutueshëm e element i domosdoshëm i informacionit.