Kulturë

Zotime që për dy vjet të konkretizohet memoriali për fëmijët viktima të luftës

Të enjten ministri i Kulturës, Hajrulla Çeku, dhe rektori i Universitetit të Prishtinës, Qerim Qerimi, kanë nënshkruar memorandum bashkëpunimi për hartimin e dokumentit narrativ si hap i parë drejt ngritjes së memorialit për fëmijët e vrarë dhe të zhdukur gjatë luftës
 

Institucionet vendore synojnë që më në fund të konkretizojnë nismat për ngritjen e një memoriali për fëmijët e vrarë dhe të zhdukur nga forcat serbe në Kosovë. Të enjten ministri i Kulturës, Hajrulla Çeku, dhe rektori i Universitetit të Prishtinës, Qerim Qerimi, kanë nënshkruar memorandum bashkëpunimi për hartimin e dokumentit narrativ si hap i parë drejt ngritjes së memorialit.

Këto nuk janë shenjat e para për ndërtimin e memorialit për fëmijët e vrarë dhe të zhdukur pasi ideja për projektin është e kahershme. Gati katër vjet më parë kryeministrit të atëhershëm, Ramush Haradinaj, i ishte dorëzuar projekti bashkë me një maket për të cilin nuk ishte folur shumë.