Kulturë

Një vit zvarritje, tre kandidatë për drejtor të Qendrës Kinematografike

Qendra Kinematografike e Kosovës udhëhiqet me zëvendësues të drejtorit prej dhjetorit të vitit 2021

Pas më shumë se një viti prej se Qendra Kinematografike e Kosovës ka mbetur pa drejtor, tre kandidatë ia kanë mësyrë kësaj pozite. Zëvendësuesi aktual i drejtorit, Lum Çitaku, regjisorja Blerta Zeqiri, dramaturgu Visar Krusha janë treshja që synojnë të udhëheqin për katër vjet institucionin më të lartë kinematografik në vend. Fillimisht kandidat ishte edhe regjisori Alban Beqiraj, por ai nëpërmjet një shkrese elektronike ka njoftuar Ministrinë e Kulturës se është tërhequr nga konkursi. Këtë vendim, siç ia ka konfirmuar KOHËS, ka thënë se e ka marrë për arsye private.

 

Zëvendësuesi aktual i drejtorit, Lum Çitaku, regjisorja Blerta Zeqiri, dramaturgu Visar Krusha janë treshja që synojnë pozitën e drejtorit të Qendrës Kinematografike të Kosovës. Fillimisht kandidat ishte edhe regjisori Alban Beqiraj, por është tërhequr nga konkursi. Është dashur më shumë se një vit që Ministria e Kulturës të hapë konkurs për drejtor të QKK-së

Pas më shumë se një viti prej se Qendra Kinematografike e Kosovës ka mbetur pa drejtor, tre kandidatë ia kanë mësyrë kësaj pozite. Zëvendësuesi aktual i drejtorit, Lum Çitaku, regjisorja Blerta Zeqiri, dramaturgu Visar Krusha janë treshja që synojnë të udhëheqin për katër vjet institucionin më të lartë kinematografik në vend. Fillimisht kandidat ishte edhe regjisori Alban Beqiraj, por ai nëpërmjet një shkrese elektronike ka njoftuar Ministrinë e Kulturës se është tërhequr nga konkursi. Këtë vendim, siç ia ka konfirmuar KOHËS, ka thënë se e ka marrë për arsye private.

Ministria e Kulturës dhe Këshilli Drejtues ende nuk kanë nisur procedurën e testimit. Pritet që Këshilli Drejtues të mblidhet këtë javë e të vendosë se kur do të nisë procedura.