Kulturë

Policia italiane zbulon mbi 3 mijë e 500 artefakte në treg ilegal

 

(Art News) Policia italiane ka gjetur më shumë se 3 mijë e 500 artefakte si rezultat i një operacioni afatgjatë që përfshin qindra oficerë. Operacioni rezultoi në arrestimin e 21 të dyshuarve. Njoftimi u bë në një konferencë shtypi në Puglia.

Departamenti i policisë për mbrojtjen e trashëgimisë kulturore bashkë me karabinierët punoi me grupin e operacioneve speciale ROS dhe me skuadrën ajrore “Cacciatori Puglia” për të kryer dhjetëra kërkime kundër individëve të dyshuar për grabitje dhe gërmime të paligjshme, si dhe trafikim të artefakteve arkeologjike të vjedhura. Artefakte me “vlera të paçmueshme historike, kulturore dhe tregtare”.