Kulturë

Bombardimet në Gazë shkatërrojnë mbi 100 monumente me rëndësi për historinë globale

 

Sulmet e përsëritura ajrore të Izraelit në Gazë kanë shkatërruar më shumë se 100 monumente kulturore dhe vende historike sipas një raporti paraprak nga OJQ-ja katalonjase “Heritage for Peace”.

Sulmet ajrore, të cilat ndodhën pas sulmit të Hamasit të 7 tetorit që vrau 1.400 izraelitë dhe përfshiu marrjen e 240 pengjeve, kanë “shkatërruar ose dëmtuar” afërsisht 45 për qind të banesave në Gazë, duke çuar në atë që Kombet e Bashkuara e kanë quajtur një “katastrofë humanitare”.