Kulturë

Vera Molnár – piperja e artit të gjeneruar nga pajisjet kompjuterike

Shumë kohë përpara se shumë të tjerë ta bënin këtë, Vera Molnár përqafoi kompjuterët, të cilët ajo i përdori për të krijuar vizatime rezervë, minimaliste që ishin bërë sipas grupeve të rregullave që ajo i projektoi. Këto vizatime flirtojnë me pikat ku rendi shpërbëhet në kaos dhe kaosi bashkohet në rregull
 

Vera Molnár, një gjigante e artit kompjuterik, eksperimentet thelbësore të së cilës kanë parë një rritje të interesit në dy vjetët e fundit, ka vdekur në moshën 99-vjeçare. Vdekja e saj u njoftua të enjten nga Qendra Pompidou e Parisit, ku ajo do të ketë një ekspozitë në shkurt.

Shumë kohë përpara se shumë të tjerë ta bënin këtë, Molnár përqafoi kompjuterët, të cilët ajo i përdori për të krijuar vizatime rezervë, minimaliste, që ishin bërë sipas grupeve të rregullave që ajo i projektoi. Këto vizatime flirtojnë me pikat ku rendi shpërbëhet në kaos dhe kaosi bashkohet në rregull.