LAJMET E MBRËMJES

Organizatat e dala nga lufta kërkojnë veprim nga shteti për “çështjen Marty”

 

Në Organizatën e Veteranëve të Luftës së UÇK-së kanë bërë thirrje që autoritetet shtetërore ta ngrenë në nivelin më të lartë ndërkombëtar mësymjen e shërbimit inteligjent të Serbisë për ta vrarë ish-senatorin zviceran, Dick Marty, dhe që për vrasjen pastaj të fajësoheshin shqiptarët e Kosovës. Edhe Shqipërisë i kanë kërkuar veprime. E, në Komisionin parlamentar për Mbikëqyrjen e AKI-së është ftuar drejtori i kësaj agjencie për të raportuar rreth njohurive mbi këtë rast

Përfaqësues të Organizatës së Veteranëve të Luftës së UÇK-së u kanë bërë thirrje autoriteteve shtetërore të mërkurën, për ta ngritur në instanca ndërkombëtare mësymjen e shërbimit inteligjent të Serbisë për ta vrarë ish-senatorin zviceran, Dick Marty, dhe që për vrasjen pastaj të fajësoheshin shqiptarët e Kosovës.

Faton Klinaku, përfaqësues i kësaj organizate, ka shprehur pritjen në një konferencë për media që këtë ta bëjnë institucionet në Kosovë dhe në Shqipëri.