LAJMET E MBRËMJES

Sveçla e Simiqi polemizojnë për rrugët ilegale e për Radojçiqin

 

Gjatë raportimit në Komisionin parlamentar për çështje të sigurisë dhe të mbrojtjes, ministri Xhelal Sveçla është përplasur me deputetin e Listës Serbe Sllavko Simiq. Të dy kanë polemizuar për rrugët ilegale që policia i ka mbyllur në veri, me qëllim të ndaljes së propagandës, e po kështu edhe për Millan Radojçiqin, të cilit Sveçla i ka bërë thirrje që të përballet me drejtësinë, pas dyshimeve për përfshirje në vrasjen e politikanit Oliver Ivanoviq.

Mbyllja e rrugëve në veri e ka përplasur ministrin e Punëve të Brendshme Xhelal Sveçla dhe deputetin e Listës Serbe, Sllavko Simiq.

Gjatë raportimit në Komisionin parlamentar për çështje të sigurisë dhe të mbrojtjes, Sveçla ka thënë se do të mbyllen të gjitha rrugët ilegale dhe se s’ka rrugë alternative siç i ka quajtur Simiqi. E Simiq ka shprehur shqetësim për qasje në shërbime, e produkte bazike për qytetarët që banojnë thellë në veri.