LAJMET E MBRËMJES

Kosova optimiste për pranim në Këshill të Evropës

 

Pritjet e Kosovës pas dorëzimit të aplikimit për anëtarësim në Këshillin e Evropës i ka shpalosur ministrja e Punëve të Jashtme, Donika Gërvalla, me t’u kthyer nga Franca. Ani se është shprehur optimiste që nisma e Kosovës do të marrë përkrahje, Gërvalla ka paralajmëruar se procesi do të jetë i vështirë dhe se për një epilog do të kërkohet një kohë e gjatë

Si hapin më të rëndësishëm drejt integrimit evropian e ka klasifikuar ministrja e Jashtme, Donika Gërvalla, aplikimin për anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Evropës.

Me t’u kthyer nga Franca, Gërvalla vlerësoi se anëtarësimi i Kosovës në Këshillin e Evropës do të ndikonte në stabilitetin dhe paqen në Evropë.