LAJMET E MBRËMJES

Banorët e Klinës, kundër çimentores, deputetët ofrojnë mbështetje

 

Mbi 300 qytetarë nga Komuna e Klinës kanë protestuar të shtunën kundër ndërtimit të fabrikës së çimentos në fshatin Dollc. Për ndërtimin e fabrikës, Ministria e Mjedisit më herët kishte dhënë vlerësimin se nuk ka ndonjë ndikim negativ në mjedis. Por qytetarët e cilësojnë si të dëmshme për jetën, shkaku i ndotjes së ajrit, ujit dhe tokës

Më shumë se 300 qytetarë nga Klina kanë protestuar në shenjë kundërshtimi ndaj planit për ndërtimin e një fabrike të çimentos në fshatin Dollc të kësaj komune. Ndërtimin e saj, protestuesit e kanë cilësuar të dëmshme për jetët e qytetarëve, shkaku i ndotjes së ajrit, ujit dhe tokës. Veton Raci, përfaqësues i “Grupit të Organizuar të Qytetarëve” të Klinës, është zotuar që protestat për mjedisin, mbrojtjen e mjedisit, do t’i vazhdojnë.

“Ky nuk është fillimi. Këtu jemi nga aktivitetet tona të shumta në ndalim të kësaj fabrike. Nuk do të ndalemi deri në ndaljen e plotë të tentimeve të ndërtimit të kësaj fabrike. Do të jemi të organizuar edhe më fort, deri me ndaljen e guroreve të kësaj pjese që nuk janë më pak të dëmshme sesa kjo fabrikë. Do ta kundërshtojmë çdo veprimtari që e ndot ambientin ku jetojmë”, ka thënë Raci.