LAJMET E MBRËMJES

Schallenberg: Moska mund ta destabilizojë rajonin

 

“Duhet të kemi parasysh që Moska e ka mundësinë që të bëjë destabilizim të rajonit. Ata mund të krijojnë shqetësime, mund ta destabilizojnë rajonin, dhe kjo gjë na rreh neve zilet e alarmit. Mendojmë që sulmi i Rusisë në Ukrainë është vërtet një thirrje për ta zgjuar BE-në për të trajtuar synimin e anëtarësimit në BE, dhe kjo gjë nuk ka qenë asnjëherë e rëndësishme si tani”, ka thënë kryediplomati austriak, Alexander Schallenberg, gjatë vizitës në Kosovë

Ministri Federal për Çështje Evropiane dhe Ndërkombëtare i Austrisë, Alexander Schallenberg, ka premtuar të martën se shteti që përfaqëson do ta mbështesë Kosovën në procesin e dialogut me Serbinë e në heqjen e vizave. Gjatë vizitës në Kosovë, Schallenberg ka thënë se situata e krijuar pas luftës së Rusisë në Ukrainë duhet ta zgjojë Bashkimin Evropian (BE) për të ndërmarrë veprimet e nevojshme për shtetet që synojnë anëtarësimin.

Ministri austriak fillimisht është pritur nga presidentja Vjosa Osmani, e cila ka kërkuar mbështetjen e tij për Këshillin e Evropës, për anëtarësimin në të cilin Kosova ka aplikuar më 12 maj.