LAJMET E MBRËMJES

Kuvendi i bën thirrje BE-së që ta heqë regjimin e vizave për kosovarët

Foto: Alban Bujari / KOHA
 

“U bëjmë thirrje vendeve anëtare që të kenë besim në Republikën e Kosovës, si një prej partnerëve më të devotshëm në përqafimin e vlerave dhe standardeve që burojnë nga BE-ja, ku një nga shtyllat është edhe liria e lëvizjes. Kuvendi fton Këshillin Evropian të marrë vendim meritor për marrëveshjen për lëvizjen e lirë në zonën Schengen për qytetarët e Kosovës”, ka thënë deputeti Besnik Tahiri, tek ka lexuar rezolutën e miratuar nga ligjvënës të pushtetit dhe opozitës

Me një rezolutë të miratuar të mërkurën, deputetët janë pajtuar për ta institucionalizuar edhe më shumë angazhimin për liberalizimin e vizave për Kosovën.

Kjo rezolutë, që gjeti përkrahjen e ligjvënësve të partive në pushtet dhe të atyre në opozitë, është prezantuar nga Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), e cila për çështjen e vizave paraprakisht kishte thirrur debat parlamentar.