LAJMET E MBRËMJES

“Kur bohet mirë?”, si thirrje për frenimin e ikjes së të rinjve nga Kosova

 

Mosstabiliteti ekonomik, arsimi jocilësor dhe mungesa e punësimit janë numëruar të premten si disa prej arsyeve për largimin e të rinjve nga Kosova, me rastin e shënimit të Ditës Ndërkombëtare të Rinisë. “Kur bohet mirë” ishte slogani që ka shpërfaqur zhgënjimin e rinisë kosovare dhe kërkesat e tyre për largim nga vendi

Me 20 valixhe të vendosura në sheshin “Nënë Tereza” në Prishtinë dhe me sloganin “Kur bohet mirë?!”, organizata “Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut” ka shënuar të premten Ditën Ndërkombëtare të Rinisë.

Me helmeta, mantele të bardhë dhe disa shenja të tjera të vendosura sipër valixheve, është synuar pasqyrimi i ikjes së të rinjve dhe profesioneve të ndryshme nga Kosova.