LAJMET E MBRËMJES

Institucionalizohet propozimi që të nisë mësimi, por jo edhe vënia e notave

Foto: Alban Bujari / KOHA
 

Takimi në Kuvend i përfaqësuesve institucionalë dhe sindikalistëve të Arsimit nuk ka prodhuar zgjidhje. Por, deputeti Ardian Gola ka shtruar për shqyrtim propozimin e shoqërisë civile që mësimdhënësit t’ia fillojnë mësimit e deri në një marrëveshje me Qeverinë si presion sindikal ta përdorin mosvënien e notave për nxënësit. Sindikalistët thanë se këtë formulë mund ta diskutojnë me anëtarësinë.

Është institucionalizuar një formulë e propozuar në shoqërinë civile për t’i dhënë fund grevës në arsim.

Në KTV këtë javë Rinor Qehaja dha rekomandimin që mësimi të nisë, por mësimdhënësit të mos i notojnë nxënësit pa gjetur një zgjidhje me Qeverinë.